Vikingerne på Lindholm Høje

Vikingerne på Lindholm Høje

På et højdedrag med en storslået udsigt over Limfjorden og Aalborg ligger Danmarks største gravplads fra vikingetiden. Gravpladsen på Lindholm Høje har været i brug i omkring 600 år – fra omkring år 400 e. Kr. til kort før år 1000. Når du har gået en tur blandt de mange imponerende stensætninger over brandgravene og nydt udsigten over det nordjyske landskab, venter fortællingen om de vikinger, der boede på Lindholm Høje, dyrkede den nærliggende jord og begravede de døde på gravpladsen gennem århundreder, indtil sandflugten blev for voldsom og drev dem videre.

I museet udstilling bliver du på en levende måde ført ind i vikingernes dagligdag. De arkæologiske fund fra Lindholm Høje foldes ud for dig, og fortæller historien om de mænd, kvinder og børn, som med stor dygtighed drev landbrug her. Her er hverdagslivet, som var grundlaget for vikingetiden. Du kan sågar iføre dig en virtuel vikingehjelm og prøve at ro en interaktiv vikingebåd.

I udstillingen kan man se, hvordan landsbyen har set ud gennem tiden, hvordan dens indbyggere gik klædt, hvordan de dyrkede jorden, hvilke husdyr, de holdt, hvordan de forskellige begravelser foregik, og hvordan en række af dagligdagens gøremål blev grebet an.

Udstilling beretter også om verdenen uden for landsbyen, der også eksisterede, mens Danmark dukker op i historien og bliver til ét land med én fælles konge.

Foto: © Lars Horn / Baghuset